Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2013 00:12 - из "А знаете ли че Бог Ви обича?"
Автор: rinahristova Категория: Изкуство   
Прочетен: 343 Коментари: 0 Гласове:
-1



                                                      ДЪРВЕТАТА КАТО СИМВОЛ

1.     „Разкриват връзката с нашата истинска същност;

2.     Показват висшата перспектива всичките ни сетива;

3.     Дават ни мощен вътрешен ресурс под формата на божествена енергия и вибрации по един любящ начин;

Дърветата съдържат скрито познание , те са съдове, носещи слоевете на революционна духовна мъдрост. Техните плодове са царствена съкровщница – кулминация на езотеричните постижения. Символично да изядете плод е начин да абсорбирате най-ценното разбиране за живота, така ставаме едно с корена на мъдростта и от тази перспектива се превръщаме в нещо едновременно различно, свежо и божествено."

Тук се сещам за препоръката на П. Дънов да консумираме много вода, хляб и плодове-всичко това има символично и езотерично значние-по този начин буквално приемаме живота, вярата и мъдростта с погълнатата храна.

Дървото на живота в Библията не случайно е плодно дърво, носещо познание, което превръща обикновените в богове /няма да се спирам на всяващата заблуди и недоразбрана история на Адам и Ева-вече го направих в 1-ва книга/.

„Може много да се говори за тълкуването на дърветата, но ще се спрем 4 основни значения-4-те крайъгълни камъка приемането на дървесната енергия.

1.     Историческо;

2.     Биологическо;

3.     Екологично

4.     Енергийно

В исторически аспект -дърветата са важни участници в митове, легенди и човешката история като цяло-те я помнят и съдържат в себе си.

В биологичен аспект -чрез знанието са дърветата-това как са родени, как живеят, умират, растат, еволюират ние можем да видим връзката между перфектният дизайн на природата и нашият живот, който наподобява този на дърветата.

В екологичен аспект -може да осъзнаем значението на дърветата за околната среда и тяхното място в нея”

Така освен че раждат плодове за ядене, пречистват въздуха, зареждат с енергия и мъдрост те служат и като дом  на много биологични видове и всичко това дървото дава без да иска нищо друго освен добро отношение. То съществува, за да се раздава докато е живо- дали хората ще научат този урок скоро-много се надявам.

„В енергиен -аспект ние сме едно с дърветата, носим еднакви вибрации, които ни сливат в едно с Божественото присъствие на Земята. „




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rinahristova
Категория: Изкуство
Прочетен: 33897
Постинги: 89
Коментари: 3
Гласове: 25
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930